سازه های فلزی نفت و گاز، پتروشیمی نیروگاهی معدن و سیمان

فرآیند انجام پروژه­ در شرکت آلیاژ سازه دوان

 

پس از انجام مقدمات مربوط به مناقصه، پروژه با امضاء قرار داد رسماً آغاز می ­شود. اولین گام  بعد از عقد قرار داد تشکیل جلسه ­ای است با عنوان Launch up meeting. در این جلسه که با حضور کارفرما مدیران شرکت تشکیل می­ شود، در مورد توافقات اساس روند انجام پروژه صحبت و تبادل نظر می­ شود. نتایج این جلسه که شامل: زمان بندی کار، نحوه بازرسی، تعیین وظایف و مسئولیت­ های طرفین و معرفی نمایندگان و بازرسان و نیز نحوه­ی بازرسی به انضمام نقشه­ های ساخت، شالوده انجام پروژه می­باشد.

گام آغازین شروع پروژه با تحویل نقشه ­ی ساخت به دفتر فنی عملا برداشته می­شود. نقشه­ ها در دفتر فنی مورد بررسی قرار می­گیرد و پس از مطالعه ­ی دقیق نقشه ­ها، استراتژی ساخت تعیین می­گردد. در این مرحله مهندسان دفتر فنی در تعامل و ارتباط با کارفرما نقشه ­های کارگاهی را تهیه و تأیید می­نمایند.

پس از نهایی شدن نقشه ­های کارگاهی درخواست خرید مواد اولیه به بخش تدارکات و بازرگانی شرکت داده می­شود.  مواد اولیه از میان تولید کنندگان و تامین کنندگان مورد تأیید کارفرما خریداری می­شود. پس از کنترل و تأیید مواد اولیه­ ی خریداری شده توسط واحد کنترل کیفیت شرکت، نقشه ­های برش توسط دفتر فنی تهیه می­گردد. نقشه ­های برش به گونه ­ای طراحی می­شوند که بهینه ­ترین استفاده  از ورق­ها شود و دورریز و زایعات به حداقل برسد. در مواردی که قطعات استاندارد مورد نیاز د ربازار موجود نباشد یک مرحله به مراحل آماده سازی قطعات اولیه اضافه می­گردد که شامل تولید این قطعات استاندارد می­باشد. به طور مثال ممکن است نمونه­ای از یک    I-Beam  مورد نیاز در بازار موجود نباشد بنابراین   I-Beam مورد نظر با برش و اتصال ورق­های مناسب تولید می­شوند. بدیهی است که این مرحله باید با هماهنگی و تأیید کارفرما انجام شود.

 

 

قطعات بر اساس نقشه ­ی برش تهیه شده، برش داده می­ شوند و

تمام قطعات مطالبق نقشه ­ی Part List ، کد گذاری می­شوند.

 

تمامی مراحل آماده سازی قطعات پیش از مونتاژ مطابق مدارک خاصی توسط واحد کنترل کیفیت بازرسی می­شوند. از این مدارک با عنوان Scope of Inspection  یاد می­شود. SOI از جمله ­­ی مدارکی است که در Launch up meeting  به توافق طرفین رسیده است. در این مدارک زمان­بندی و شرایط انجام بازرسی به بختصار ذکر شده است. به عنوان مثال قطعاتی که از اهمیت بالایی برخوردار هستند و حتماً می­بایست پیش از مونتاژ مورد بازرسی قرار بگیرند، با عنوان Hold Point(HP)  از آن یاد می­شود.

 

 

نمونه­ای از مدارک SOI در شکل زیر آورده شده است.

 

 

پس از تکمیل فرآیند تولید قطعات، مرحلهِ مونتاژ آغاز می­شود.

در این مرحله نقشه­ های مونتاژ توسط دفتر فنی آماده می­ شود و به واحد مونتاژ کاری ارجاع داده می­شود.

 

در پاره­ای از موارد عملیات اکسید زدایی و رنگ آمیزی قطعات قبل از مونتاژ انجام می­شود ولی در بسیاری موارد دیگر، این مراحل پس از تکمیل مرحله­ ی جوشکاری نهایی صورت می­پذیرد.

 

 

پس از اتمام مونتاژ کاری، قطعات می­ بایست توسط واحد کنترل کیفیت از نظر ابعاد، جهت و

طرح اتصال جوشکاری مورد بازرسی قرار گیرند.

 

قطعات پس از Fit-up  و تأیید نهایی به واحد جوشکاری فرستاده می­شوند. جوشکاری قطعات مونتاژ شده پس از دریافت مدارک مورد نیاز از دفتر فنی آغاز می­شود. این مدارک شامل Welding Map  و دستورالعمل­های جوشکاری (WPS) می­باشد. WPS توسط دفتر فنی شرکت تهیه و توسط کارفرما تأیید می­شود.

جوشکاری از جمله مهمترین مراحل تولید می­باشد به گونه­ای که تمامی فرآیند جوشکاری تحت نظارت و بازرسی مداوم واحد کنترل کیفیت انجام می­شود و سپس بعد از کنترل ابعادی جوش و تست­های غیر مخرب برای تمیز کاری و رنگ­ آمیزی به واحد مربوطه فرستاده می­شود.

کار در واحد رنگ آمیزی، همانند سایر واحدها طبق مدارک خاصی انجام می­شود. از جمله ­ی این مدارک  Painting Procedure می­باشد که  توسط کارفرما تهیه می­گردد. نظارت اکسیدزدایی و رنگ­ آمیزی و تطابق آن با مدارک و استانداردهای موجود به عهده­ ی واحد کنترل کیفیت می­باشد.

محصول خروجی از واحد رنگ آمیزی پس از بسته بندی، مطابق Packing List   و نیز انجام Packing Inspecting  آماده­ ی بارگیری و حمل به اجرای پروژه می­باشد. در مواردی نصب و یا نظارت بر نصب نیز به عهده­ ی شرکت تولیدی آلیاژ سازه دوان می­باشد.

تمامی مدارک به کار رفته در مراحل ساخت و نیز تمامی مدارک مربوط به کنترل و بازرسی شامل WPS, Test Report, Material Certificate  و غیره در مجموعه­ای با عنوان  Final Book  توسط واحد کنترل کیفیت تهیه و به کارفرما تحویل داده می­شود. در مواردی Final Book می­بایست شامل Installation Manual  نیز باشد. 

 

 

طراحی سایت و سئو توسط بهار آرام